De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

donderdag 24 februari 2022

Vierde prik beschikbaar voor 70-plussers en deel kwetsbaren

Mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen en volwassen met het syndroom van Down of een ernstige immuunstoornis worden uitgenodigd voor een tweede boostervaccinatie, oftewel een vierde coronaprik. Dat schrijft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, D66) donderdag aan de Tweede Kamer.

Kuipers volgt daarmee het advies van de Gezondheidsraad, die de minister vorige week vrijdag adviseerde zo’n vierde prik op korte termijn aan te bieden. Volgens de Gezondheidsraad is dit nodig „uit voorzorg”, vanwege onzekerheid over het verdere verloop van de huidige Omikron-golf en aanwijzingen in internationale studies dat het effect van de eerste boosterprik bij de oudste leeftijdsgroepen afneemt.

Kuipers schrijft de Kamer dat de ouderen en kwetsbaren hun vierde prik mogen halen „om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname op peil te houden”. Dat is volgens de minister op dit moment van belang omdat het aantal besmettingen in de oudste leeftijdsgroepen nog steeds toeneemt.

De eerste 70-plussers en kwetsbaren krijgen zaterdag een uitnodiging, volgende week wordt met het zetten van nieuwe boosterprikken gestart. Mensen krijgen pas een uitnodiging als ze drie maanden geleden hun laatste prik hebben gehad. In de tweede helft van maart beoordeelt de Gezondheidsraad of meer Nederlanders in aanmerking komen voor een vierde prik.

Bron: NRC 220224

Geen opmerkingen:

Een reactie posten