De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

vrijdag 23 oktober 2020

Advies Red Team

 Wat is het Red Team?

Het Red Team is een groep van onafhankelijke experts die regelmatig (ongevraagd) advies geeft over hoe de coronacrisis het beste beteugeld kan worden. Ze presenteren zichzelf als tegenhanger van het Outbreak Management Team (OMT).

Maar in tegenstelling tot adviezen van het Outbreak Management Team, waar het kabinet wél op moet reageren, hoeft het kabinet hoeft officieel niets te doen met een advies van het Red Team.

Toch zagen we bij bij de eerdere discussie over de mondkapjes dat het advies van het Red Team door veel politici wel serieus werd genomen. En een aantal dagen na het advies van het Red Team, kwam het kabinet alsnog met een dringend advies om mondkapjes te dragen in de publieke binnenruimtes.

 

Strengere maatregelen, dit wil het Red Team:

In het kort noemt het Red Team vier concrete tijdelijke  maatregelen:

  • De scholen moeten 2 weken dicht. "Daar zie je nu relatief veel besmettingen. Maar als je de scholen 2 weken sluit, is het virus uit de scholen. Twee weken extra vakantie kan niet echt schadelijk zijn voor de kinderen."
  • Werk thuis: "Mensen moeten nóg meer gaan thuiswerken. Je ziet nu dat sommige bedrijven nog steeds werknemers naar kantoor laten komen, terwijl dat onnodig is. Mensen moeten gewoon zo veel mogelijk thuisblijven en voorkomen dat ze elkaar onnodig ontmoeten."
  • Alleen winkels die voorzien in eerste levensbehoeften mogen nog open blijven, zoals supermarkten en apotheken.
  • Maak van Nederland zoveel mogelijk een 'eiland': "Om te zorgen dat het virus buiten de deur blijft, zou je eigenlijk de grenzen moeten sluiten. Maar dat kan niet. Wat wel kan: iedereen die ons land binnenkomt moet bij binnenkomst getest worden, in quarantaine, en na vier dagen nog eens getest worden. En als ze positief getest zijn, uiteraard in zelfisolatie."

Geen halve maatregelen. "Dit is inderdaad niet leuk voor de burger en de bedrijven, maar iedereen zal snappen dat het nodig is: als het maar niet te lang duurt", zegt Schellekens namens het Red Team.


Red Team 201022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten