De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

vrijdag 6 november 2020

NL-Alert

NL-Alert: Direct informatie bij noodsituatie 

Natuurlijk kijkt of luistert niemand de hele dag naar het (lokale) nieuws. Maar met behulp van NL- Alert is iedereen gelukkig direct op de hoogte b! een dreigende noodsituatie in de omgeving.

Wat is NL-Alert?


NL-Alert is het alarmmiddel waarmee de overheid iedereen waarschuwt en informeert wanneer zich noodsituaties, rampen of crises voordoen in Nederland. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar er meer informatie te vinden is. U ontvangt het NL-Alert op uw mobiele telefoon. Daarvoor hoeft u niets te doen. Een NL-Alert komt vanzelf op uw telefoon binnen. Zo gaan er geen belangr!ke berichten aan u voorb! wanneer zich een noodsituatie voordoet.

Zo werkt het


Een NL-Alert komt met een hard en doordringend alarmgeluid binnen. Dit geluid klinkt heel ande dan een WhatsApp-bericht, sms of uw beltoon. Zelfs als het geluid van de mobiele telefoon uitst klinkt het NL-Alert nog steeds op volle sterkte! Zet uw mobiel daarom op ‘stil’ en niet op de vliegtuigmodus of uit. Dan kan een NL-Alert niet binnenkomen en mist u belangr!ke informatie.

Hulp vragen



Bent u verminderd zelfredzaam en vraagt u zich misschien af hoe te handelen b! een NL-Alert? Praat dan van tevoren met familie, buren en zorgverleners, om te k!ken hoe z! kunnen helpen. Z kunnen u informeren wanneer z! een NL-Alert ontvangen zodat ook u op de hoogte bent en wee wat u moet doen.

Wanneer ontvangen we een NL-Alert?


Er kan van alles gebeuren waarb! het belangr!k is dat we op de hoogte z!n. B! een grote brand, onverwacht noodweer of als er een terroristische aanslag dreigt. Of denk b!voorbeeld aan afgelopen zomer, toen de situatie voor de Nederlandse kust gevaarl!k was voor zwemmers. Via NL-Alert werd toen iedereen in de buurt van de kust gewaarschuwd.

Twee jaarlijkse controleberichten


U ontvangt jaarlijks twee NL-Alert controleberichten. Zo weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen als er daadwerkel!k iets aan de hand is. Het controlebericht zendt de overheid uit op eerste maandag in juni en december rond 12:00 uur. Het eerstvolgende bericht zal u 7 december ontvangen. NL-Alert zit zo in elkaar dat het ook werkt als het netwerk overbelast is. En dat is maar goed ook!

Meer weten?


Kijk op WWW.NL-ALERT.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten