De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

vrijdag 1 mei 2020

De beweeggids

Veel ouderen vinden het lastig om voldoende dagelijkse beweging te krijgen. Speciaal voor zorgprofessionals en mantelzorgers heeft het Kenniscentrum Sport en Bewegen daarom een aantal handige producten gebundeld in de Beweegkit Ouderen. Zo wordt voldoende bewegen makkelijker dan je denkt

De beweeggids

De beweeggids bestaat uit verschillende online beweegmodules met een uitleg van Erik Scherder en instructies voor de oefeningen van bewegingsagoog Myron Hamming. Hiermee kun je jouw eigen beweegprogramma vormgeven.


Voor wie is de beweeggids?

De beweeggids bestaat uit verschillende online beweegmodules. Van oefeningen voor sterke benen tot het verbeteren van Hexibiliteit en balans. Met al deze oefeningen kun jij als verzorger of begeleider een beweegprogramma samenstellen dat bij jou en de deelnemer(s) past.

Wat is de beweeggids?

Bij elke module legt professor Erik Scherder uit waarom de activiteit belangrijk is voor de gezondheid van ouderen met dementie. Vervolgens kun je door een gedetailleerde beschrijving van de oefeningen zelf aan de slag.



De beweeggids is voor iedereen die te maken heeft met ouderen met dementie. Bijvoorbeeld in de zorg, door vrijwilligers en door mensen die een dementerend familielid hebben. In meer dan 20 korte Plmpjes krijg je uitleg over de verschillende oefeningen.

Koppelingen:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten