De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

donderdag 30 april 2020

Nieuws van verder weg ......

Het Corona-virus is overal. Een nieuwsbericht uit Jamshedpur, waar de grote staalfabriek van Tata staat, waar veel (oud) Hoogoven medewerkers stappen hebben liggen.
(Jharkhand (Hindi: झारखंड) is een deelstaat van India. De hoofdstad is Ranchi en de staat heeft 26.945.829 (2001) inwoners. Jharkhand ontstond uit het zuidelijke gedeelte van de staat Bihar op 15 november 2000. Naast de hoofdstad Ranchi zijn de andere belangrijke steden Bokaro, Dhanbad en Jamshedpur. Het gebied is ook bekend onder de naam Vananchal.)

Ranchi heeft 20 nieuwe gevallen van besmetting met Covid-19.
Het cijfer van Jharkhand verdubbelt naar 103 in 4 dagen.

Het aantal Covid-19-gevallen in Jharkhand werd een getal met drie cijfers, aangezien de staat maandag 20 nieuwe gevallen meldde, allemaal afkomstig van verschillende plaatsen in het Ranchi district. Het cijfer was ook de hoogste eendaagse piek van het aantal gevallen, ver boven de 16 die op zondag werden gemeld. De staat heeft nu 103 gevallen van het nieuwe coronavirus geregistreerd. Hiervan zijn er 82 actief, terwijl 19 zijn hersteld en twee zijn overleden.

Bezorgd heeft de staat een verdubbeling van het percentage in vier dagen geregistreerd - de staat registreerde op 23 april zijn 50ste positieve geval.

Staatssecretaris Nitin Madan Kulkarni zei: "We hebben maandag 20 positieve gevallen van Covid-19 gedetecteerd in verschillende delen van het Ranchi-district." Hij voegde eraan toe dat Jamtara de 11e van de 24 getroffen districten werd toen er op zondag vlak voor middernacht een positieve zaak werd ontdekt. Ondertussen werden zes patiënten - vier uit Ranchi en twee uit Dhanbad - uit het ziekenhuis ontslagen nadat ze volledig hersteld waren, aldus ambtenaren. Van de nieuwe gevallen zijn er drie - de assistent-subinspecteur van het politiebureau van Hindpiri, een ambulancechauffeur en een personeelslid van het Sadar-ziekenhuis – allen uit de eerstelijnszorg tegen Covid-19. Van de 20 zijn er 17 man.

De plaats Hindpiri, het epicentrum van de uitbraak, meldde zeven gevallen, waaronder een zwangere vrouw. Er zijn drie gevallen ontdekt in Bedo en Itki en de overige zeven zijn afkomstig uit verschillende delen van de stad. Van de zeven nieuwe gevallen in Hindpiri zijn er vier migranten uit andere staten die bij Raain moskee in quarantaine waren en hun monsters werden verzameld tijdens een contactopsporingsoefening. De anderen zijn besmet door direct en indirect contact met positieve patiënten. In gesprek met TOI zei Ranchi SDM Lokesh Mishra: “Alle nieuwe gevallen komen uit verschillende delen van Ranchi, waaronder Kanke, Doranda, Kadru en een stel uit Rims. Ze worden verplaatst naar het Covid-19-blok bij Rims. We zullen onze inperkingsoefening op de respectieve gebieden voortzetten. ”

Vertaald uit het Engels.

Bron: Times of India Newspaper. Stadnieuws Jamshedpur 28-04-2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten