De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

zondag 12 december 2021

OMT adviseert voor verlenging avondlockdown

Het OMT (Outbreak Management Team) is er voorstander van dat het demissionair kabinet het huidige maatregelenpakket, de zogeheten ‘avondlockdown’, verlengt. Dat melden RTL Nieuws, NOS en persbureau ANP zaterdag op basis van bronnen. Het adviesteam is niet voor een versoepeling of aanscherping van de momenteel geldende regels, aldus de drie media.

De afgelopen dagen is het dagelijkse aantal gemelde coronabesmettingen afgenomen. Vanwege de hoge druk op de zorg en onzekerheid rond de Omikronvariant zou het OMT desondanks geen voorstander van versoepelingen zijn.

Het advies komt in de aanloop naar het Catshuis-overleg zondag. Daarin bespreken de betrokken demissionaire bewindslieden het OMT-advies en overleggen zij met welke maatregelen Nederland de feestdagen ingaat. Naar verwachting volgt dinsdag een persconferentie.

Als de regering het OMT-advies volgt, betekent dit onder meer dat het openbare leven – met uitzondering van essentiële winkels – nog langer tussen 17.00 uur en 5.00 uur op slot blijft. Ook zou het maximum aantal gasten dat een huishouden per dag mag ontvangen dan op vier blijven staan.

Bron NRC 211211

Geen opmerkingen:

Een reactie posten