De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

dinsdag 7 december 2021

Kuipers: daling nieuwe opnames definitief, ‘code zwart’ afgewend

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ):

Het dagelijkse aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen neemt de afgelopen dagen af en ‘code zwart’ is daardoor geen gevaar meer. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), maandagmiddag gezegd tijdens een persconferentie. „De algehele bezetting zal de komende dagen misschien nog licht stijgen, daarna zal die ook gaan dalen. Daarmee hebben we code zwart absoluut afgewend”, aldus Kuipers, doelend op het protocol waarbij alle IC-bedden vol liggen en zorgmedewerkers moeten kiezen wie behandeld wordt en wie niet.

Volgens Kuipers worden er nu niet meer dan driehonderd coronapatiënten per dag opgenomen. „Dat is echt een gunstig teken. Wat betreft de ziekenhuisopnames zijn we daarmee over de piek heen”, zegt Kuipers. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldde eerder op de dag dat er 2.754 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen lagen, waarvan 611 opgenomen zijn op de intensive care.

Ondanks de daling qua opnames moet er nog niet aan versoepelingen gedacht worden, zegt Kuipers. Eerst moet het aantal nieuwe besmettingen in Nederland dalen. Volgens de directeur van het Erasmus MC is het „eerder een kwestie van weken” voordat er versoepeld kan worden en alle reguliere operaties door kunnen gaan. „Dat de bezetting stabiliseert is gunstig, maar het moet echt naar beneden.”

Bron NRC 211206

Geen opmerkingen:

Een reactie posten