De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

zondag 27 september 2020

Strengere naleving coronaregels

Werkgevers willen strengere naleving coronaregels


Werkgevers verenigd in VNO-NCW en MKB-Nederland hebben hun leden in een open brief opgeroepen „de gedragsregels wérkelijk in acht te nemen en iedereen daar op aan te spreken”. De organisaties zeggen dat de aandacht voor de coronamaatregelen verslapt is. „Een tweede lockdown dreigt, met alle draconische gevolgen voor ondernemers, werknemers en de economie van dien. Als ons gedrag niet verandert, wordt het ongelofelijk lastig om dat te voorkomen.”

„Alles moet uit de kast”, schrijven de voorzitters Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Jacco Vonhof (MKB-Nederland) in de brief, die ook naar drie ministeries, de gemeenten en de provincies is gestuurd. Bedrijven kunnen zelf protocollen invoeren waar klanten en medewerkers zich aan moeten houden. Zoveel mogelijk mensen moeten thuiswerken en wie dan toch naar kantoor moet, moet echt vrij zijn van klachten. Verder moeten zichtbare maatregelen getroffen worden, zoals stickers op de vloer en kuchschermen bij balies. „Spreek uw werknemers, klanten en bezoekers aan op naleving van de maatregelen”, staat in de brief. De organisaties werken met hun leden aan nieuwe of aangescherpte protocollen voor kantoren, winkels en fabrieken.

De werkgevers roepen bedrijven ook op om samen te werken met de autoriteiten. Ondernemers die zien dat mensen zich in hun buurt niet aan de regels houden en bijvoorbeeld buiten feestjes vieren, moeten ze dat melden bij de gemeente of de veiligheidsregio. Intussen dringen VNO-NCW en MKB-Nederland er zelf bij het kabinet op aan dat er meer test- en laboratoriumcapaciteit beschikbaar komt. De organisaties zeggen ook mankracht aan te bieden om daarbij te helpen. De kosten van testen „zijn niets vergeleken met de miljarden schade die de samenleving oploopt als we het aantal besmettingen geen halt weten te toe te roepen”, aldus Vonhof en Thijssen.

NRC 200926

Geen opmerkingen:

Een reactie posten