De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

zondag 21 november 2021

Coronamedicijn mag in Europa worden gebruikt, Van Dissel hoopvol

Het medicijn tegen Covid-19 van MSD is ontwikkeld met Ridgeback Biotherapeutics LP en komt onder de naam Lagrevio op de markt.

Nederland en andere Europese landen mogen de coronapil van geneesmiddelenbedrijf MSD (Merck, Sharp en Dome) gebruiken, in afwachting van goedkeuring door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). De toezichthouder liet vrijdag weten dat het middel tegen Covid-19, dat onder de naam Lagrevio op de markt komt verstrekt mag worden „met het oog op toenemende besmettingscijfers en sterfte door Covid-19 in de Europese Unie”. Ook begon het EMA met de beoordeling van een door Pfizer ontwikkelde pil tegen Covid-19.

Het medicijn van MSD is bedoeld voor mensen die positief getest zijn op het coronavirus en het risico lopen daar heel ziek van te worden. Binnen vijf dagen na de eerste symptomen moet de pil ingenomen worden - twee keer per dag, vijf dagen lang. Het middel moet voorkomen dat de klachten verergeren en mensen in het ziekenhuis belanden of overlijden.

Jaap van Dissel, voorzitter van het Outbreak Managementteam (OMT), sprak zaterdag tegenover Nu.nl de verwachting uit dat het medicijn volgend jaar op grote schaal beschikbaar zal komen. Ook zei Van Dissel dat bij „brede inzet” en correct gebruik van het medicijn, zware maatregelen na de komende winterperiode „onwaarschijnlijk” zijn.

Bron: NRC 211120

Geen opmerkingen:

Een reactie posten