De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

zondag 23 mei 2021

Senioren geven 150 tegelwijsheden aan Tweede Kamerleden

Maar liefst 150 tegelwijsheden, opgeschreven door senioren, worden aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Spreuken als “De jongeren van vandaag zijn de ouderen van morgen” en “Zelfs de wijste uil was vroeger een uilskuiken” sieren binnenkort de werkkamers van politiek Den Haag.




De tegels zijn een initiatief van seniorenorganisatie KBO- PCOB. Marcel Sturkenboom, directeur: “Het afgelopen jaar liet maar weer eens zien dat er veel over senioren wordt gesproken, en niet zozeer met. Terwijl er zoveel belangrijke besluiten genomen moeten worden. Denk aan de woningbouw, zorg en pensioenen. Dan is het goed dat er voor alle Kamerleden een geheugensteuntje straks aan de muur prijkt dat laat weten dat de senioren er ook nog zijn.”


Fractievoorzitters

Voor alle Kamerleden is er een uniek tegeltje beschikbaar. Alleen de fractievoorzitters krijgen eenzelfde tegel, met de tekst “Levenswijsheid van de ouderen is het kapitaal van de samenleving” erop. Deze tekst is van de 83-jarige Catharine Schimmelpennink. Haar tegelwijsheid werd als winnaar gekozen, uit de vele honderden inzendingen die KBO-PCOB kreeg na een oproep hiervoor. Schimmelpennink: “Het is veel meer dan een tegeltjeswijsheid. Het gaat om de vraag erachter: hoe maak je dit kapitaal van de ouderen vruchtbaar? Wijsheid wil gedeeld worden, doe je dat niet, dan droogt het op.”

Uitdelen

Op dinsdag 11 mei worden de tegelwijsheden uitgedeeld aan de Tweede Kamer. De eerste tegels worden in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van VVD, D66, CDA, PvdA, ChristenUnie, SGP, Volt en Fractie Den Haan.

Bron: KBOPCOB 210510

Geen opmerkingen:

Een reactie posten