De Grijze Ezel, koppig voor ouderen

koppig voor ouderen
Gestart op 14 april 2020, regelmatig opgeschoond, voorjaar 2023 volgende grote herziening.

Recente post voorop.Vaste pagina's op thema erachter.
Zie de gele navigatiebalk bovenaan
Koppeling met de archieven van Grijze Ezel en contactblad Senior.
Meer achtergronden en verdieping.
Zie de navigatiekolom rechts.
Oudere post kun je ook opzoeken.
Overzicht aan de rechterkant onderaan.

Op de mobiel, gebruik deze dwars, rol naar beneden en klik op Internetversie weergeven.

Focus op ouderen, hun mantelzorgers en verzorgers.

HryMenu

zaterdag 15 augustus 2020

Coronagedrag Nederlanders

Zorgen
De beroepsvereniging Verzorgenden en Verpleegkundigen V&VN maakt zich boos over Nederlanders die de coronamaatregelen negeren. “Straks liggen de ic’s in de ziekenhuizen weer vol en dan mogen verpleegkundigen het weer oplossen”, zegt bestuursvoorzitter Gerton Heyne: “Ik maak me zorgen over dat gedrag. Ik ben verontwaardigd.”

Inspanningen
De ziekenhuizen zijn bezig met de opschaling van het aantal ic-bedden van 1050 tot 1700 eind dit jaar. “Dat vraagt enorme inspanningen van verpleegkundigen. En zij hebben al zeer zware maanden achter de rug. Dan is het heel zuur om te zien dat mensen in cafés dicht op elkaar staan te dansen en te zingen. En dat daardoor het aantal besmettingen sterk oploopt.”

Waardering
Heyne: “Het is belangrijk dat de samenleving probeert om een tweede coronagolf te voorkomen. De verpleegkundigen hebben tijdens de coronacrisis veel waardering gehad van heel Nederland, maar iedereen moet zich nu houden aan de maatregelen en de anderhalve meter afstand.”

Dát getuigt volgens van Heyne van waardering en respect voor de verpleegkundigen en artsen. “We hebben er niet zoveel aan als bij een tweede corona- uitbraak iedereen weer langs de weg staat en voor ons applaudisseert, omdat de verpleegkundigen weer keihard werken om levens te redden.”

                   

Grote zorgen
V&VN maakt zich “grote zorgen” over het snel oplopende aantal covid-19-besmettingen, vooral onder jongeren in Amsterdam en Rotterdam. “Als het aantal besmettingen zo hard blijft stijgen, dan moeten de versoepelingen waarschijnlijk weer deels worden teruggedraaid”, vindt Heyne.

Bron: Skipr 200806

Geen opmerkingen:

Een reactie posten